tiistai 22. marraskuuta 2011

Slit your own throat

Ärsyttää. Vaikka onkin koeviikon vapaapäivä ja olin illalla innoissani, että saan nukkua pitkään, se kuitenkin tarkoitti, että nukkuisin ehkä korkeintaan kymmeneen. Mutta ei, heräsin kahdeltatoista eli paljon hyvää aikaa meni hukkaan. Ja tässä minä koneella istun, vaikka tekemistäkin olisi.

~

31. How do you feel about giving bad/negative reviews? Se voi kuitenkin olla todella mielipidekysymys, onko joku kirja hyvä vai ei. Siksi yleensä painotan sitä, että kyseessä on oma mielipiteeni ja itse en vain esimerkiksi sattunut ymmärtämään, miksi siihen ratkaisuun oli kirjassa päädytty.

32. If you could read in a foreign language, which language would you chose? No englanniksi aika paljon luenkin, mutta olisihan se aika hauska venäjäksi tai ruotsiksikin pystyä. Tai saksaksi.

33. Most intimidating book you’ve ever read? Minun kai kuuluisi vastata tähän Uljas uusi maailma, mutta en vain näe tuollaista tulevaisuutta kovinkaan todennäköisenä. Ehkä se tuntui todennäköisemmältä kirjan julkaisun aikoihin 30-luvulla, en tiedä.

34. Most intimidating book you’re too nervous to begin? Rikos ja rangaistus odottelee hyllyssäni lukemista ja haluaisin ihan oikeasti lukea sen joskus, mutta en tiedä. Siitä on vain liian usein kuullut, että se on tosi tylsä ja pitkäveteinen, mutten haluaisi sitä keskenkään jättää sitten kun sen päätän lukea.

35. Favourite Poet? Koska Oscar Wilde on nero, hänen runoistaan on pakko pitää. Anni Sumarista tykkään myös.

36. How many books do you usually have checked out of the library at any given time? Siis palauttaa? Aika usein yksi kerrallaan, kun vaikka lainaisin useamman kerralla, en lue niitä kuitenkaan samaan aikaan.

37. How often have you returned books to the library unread? Välillä käy niin, että haalin liikaa kirjoja kerralla ja en sitten ehdikään lukea niitä ja en jaksa uusia lainaa sataa kertaa. Yleensä kuitenkin lainaan lukematta jääneet kirjat joskus paremmalla ajalla uudestaan.

38. Favourite fictional character? Remus Lupin. Tästä ei keskustella eikä tätä tarvitse perustella.

39. Favourite fictional villain? Tekisi mieli sanoa The Vampire Diariesin Klaus kun ei muutakaan mieleen tule, mutta en nyt tiedä onko hän pahiksena niin ihmeellinen niissä kirjoissa. Sovitaan että se on vaikka sitten sen keltaisen sadetakin takia.

40. Books I’m most likely to bring on vacation? Joku josta minulla on pokkariversio ja joka ei ole liian pitkä.

41. The longest I’ve gone without reading. En osaa tarkalleen sanoa, mutta välillä menee hävettävän kauan.

42. Name a book that you could/would not finish. Hävettää myöntää, mutta Taru Sormusten Herrasta en ole vieläkään saanut kertaakaan kokonaan luettua, se vain jää aina kesken.

43. What distracts you easily when you’re reading? Jos ei ole musiikkia soimassa, alan kiinnittämään liikaa huomiota liikaa kaikkeen mahdollisiin taustalla kuuluviin ääniin. Ja aika helposti tajuan eksyneeni ajattelemaan jotain ihan muuta, eikä minulla ole mitään muistikuvaa lukemastani.

44. Favourite film adaptation of a novel? Jane Austenin Järki ja tunteet siksi, että se on varmaankin ainoa elokuva, joka on alkuperäistä kirjaa parempi. Kirja vain onnistui olemaan eeppisen tylsä, mutta elokuva oli ihan jees.

45. Most disappointing film adaptation? Eragon! Se elokuva on jotain ihan käsittämätöntä kuraa ja ei seuraa kirjan juonta sitten yhtään.

46. The most money I’ve ever spent in the bookstore at one time? Ei oikeastaan kauheasti, koska en itse kauheasti ostele muuta kuin pokkareita ja ne eivät tule kauhean kalliiksi.

47. How often do you skim a book before reading it? En kauhean usein, koska välillä on käynyt niin, että satun lukemaan vahingossa jonkun ison spoilauksen ja lukuinto menee vähän pilalle.

48. What would cause you to stop reading a book half-way through? Jos kirja käy tylsäksi. En kyllä mielellään jätä kirjaa kesken.

49. Do you like to keep your books organized? Mielellään. Se on kyllä vähän ongelmallista, kun kirjahyllyni on hieman pieni omistamieni kirjojen määrään nähden.

50. Do you prefer to keep books or give them away once you’ve read them? Todella harvoin annan kirjojani pois, paitsi joskus kirpparille myyntiin. Saatan kyllä lainailla niitä ihmisille.

51. Are there any books you’ve been avoiding? No se Rikos ja rangaistus ainakin.

52. Name a book that made you angry. Hmm. Ei tule mitään mieleen.

53. A book you didn’t expect to like but did? Harvoin luen kirjoja, joista en usko pitäväni... : D No mutta, viime vuonna koulussa piti lukea Tuntematon sotilas ja siitä en odottanut pitäväni yhtään, mutta se olikin tosi hyvä.

54. A book that you expected to like but didn’t? Kotiopettajattaren romaanista en pitänyt yhtään.

55. Favourite guilt-free, pleasure reading? Oikeastaan ihan mikä vain, joka on helppolukuista, mutta kuitenkin kieleltään mielikuvituksekasta ja sellaista, että se jaksaa yllättää ja pitää mielenkiinnon yllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti