perjantai 3. helmikuuta 2012

I know it hurts, it was meant to

Tästä ei välttämättä tule mitään kovin pirteää tekstiä, kun olen taas kotona kipeänä koomaamassa ja olen ilmeisesti taas tehnyt jotain väärin.

Filosofiaa lukiessa ja sen koetta tehdessä tulee aina se sama fiilis - aivot uhkaavat räjähtää päästä sen kaiken ristiriitaisuuden, paradoksaalisuuden ja epämääräisen pohdinnan takia. Oikeastaan olisin osannut kaiken ihan yhtä hyvin lukemattakin, kun siinä oli niin paljon omaa pohdintaa ja omien mielipiteiden pohtimista (mikä oli vähän tyhmää, koska en minä tiedä mitä mieltä minä olen, filosofiassa ei ole olemassakaan suuntausta, jossa ei olisi ongelmakohtia). Nyt voisi miettiä, että miksi ihmeessä minä siis luen filosofiaa. Koska kaikessa älyttömyydessään ja tyhmyydessään (tai juuri niiden takia) se on tosi hauska ja mielenkiintoinen aine.

Masentaa ihmisten mustavalkoinen ajattelu, hehkutetaan että ollaan niin suvaitsevaisia ettei mitään rajaa, mutta silti ei kestetä sitä, jos joku on eri mieltä ja ihan ystävällisesti esittää mielipiteensä.

Okei, en minäkään ole täydellinen, ehkä syyllistyn itsekin tuohon joskus... Ja sen jälkeen, kun lyhyen ajan sisällä saa kuulla useasti olevansa itsekäs ja kykenemätön ajattelemaan muita ihmisiä, alkaa itsekin vähitellen ajattelemaan niin itsestään.

2 kommenttia:

  1. Se oli kyl ehkä hirvee se filosofian koe :d en lukenu siihen, ku oletin, että se on just enemmin pohtimista. kertasin kyl kerran ne käsitteet.

    Ja hirveellä en nyt siis tarkota vaikeeta, vaan ahdistavaa. Minkä takii piti miettii jotain yli-ikäviä pahoja samarialaisia tai jotain...? Rupes ahistaa kauheesti, ku piti yrittää perustella oma mielipiteensä, et miks sen välinpitämättömyys on parempi ku se, jos se ois työntäny sen lapsen altaasee. Sen kokeen jälkee oli tosi sellain huonoihminen-olo. Etiikka on ihan sairaan ankeeta!

    Mäki syyllistyn tosi usein siihen, et vituttaa jos ihmiset on erimieltä. Ja ne erimielipiteiset ihmiset tuntuu ahdasmielisiltä, ku ne ei ymmärrä mun mielipidettä. Ihanku mie ymmärtäisin niitä muka, ja olisin sitä kautta niitä avarakatseisempi ja parempi?

    Elämä on vaikeeta! Filosofia tekee siitä ehkä viel vaikeampaa :dd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se koe oli ihan kauheen ahdistava, mie en kyllä siihen samarialaiskysymykseen edes ruvennut vastaamaan kun en ois yhtään tiennyt mitä kirjoittaa : D se terroristijuttukin oli vähän yyh... Etiikka on kyllä aika vaikeeta ja helposti masentavaa, kun pakostikin pitää niitä omiakin mielipiteitä ajatella ja yrittää muodostaa.

      Poista